Het duurt nog even, maar in juni staat Vaderdag weer voor de deur. Dé dag om alle (stief)vaders eens flink in het zonnetje te zetten. Heb jij nu altijd moeite om een geschikt cadeautje te vinden voor jouw vader? Dan is dit het jaar om daar op tijd aan te beginnen. Meestal stellen we iets waar we moeite mee hebben uit, totdat je last minute nog naar de winkels moet om een cadeautje te scoren. Omdat we dit jaar voorlopig onze spullen online zullen bestellen kun je hier maar beter op tijd mee beginnen. Voel je trouwens niet verplicht om een cadeau te kopen. De meeste vaders hechten namelijk ook gewoon veel waarde aan een lekker ontbijtje of een zelfgemaakte creatie. Toch liever een cadeau geven? Dan doe je hieronder wat inspiratie op.

 

De klussers

Is jouw vader vaak de hele dag in de schuur te vinden om allerlei klusjes uit te voeren en is heeft hij altijd wel een handige oplossing, dan is het aannemelijk dat je een cadeau wilt geven dat goed past bij zijn hobby. Laat je bijvoorbeeld eens informeren over gereedschap en zoek iets uit wat toe is aan vervanging of nog niet in zijn assortiment staat. Bijvoorbeeld een heggenschaar, een nieuwe boormachine of handige gereedschapskoffer.

 

De relaxers

Houdt jouw vader van gemak en vind hij eigenlijk alles wel goed, dan sta je misschien met je handen in het haar. Hij vind álles goed, maar wat moet je dan kiezen? Denk eens aan wat hij zelf liever niet doet, bijvoorbeeld shoppen. Als je je vader kleding cadeau geeft weet je zeker dat hij er leuk bijloopt, hoeft hij zelf de stad niet meer in én heb jij een extra reden om voor jezelf nog even dat leuke nieuwe boetiekje op de hoek binnen te lopen. Een nieuwe set sokken of ondergoed, zoals bjorn borg boxers, doen het ook altijd goed. Net als een portemonnee, hoe krijgen ze die dingen toch telkens zo versleten?

 

De buitenmensen

Je kent het wel, het eerste zonnestraaltje van het jaar komt tevoorschijn en jouw vader is weer helemaal in zijn nopjes. Hij is de hele dag buiten te vinden en steekt dan ook graag voor de hele familie de barbecue aan. Hij staat dan ook wel bekend als de barbecue koning van de familie. Een nieuwe barbecue of bijbehorende accessoires zouden het perfecte cadeau zijn. Heb je twee mooie bomen in de tuin staan of heb je veel ruimte over, dan zou je een hangmat kunnen geven. Zo kan jouw vader bij iedere zonnestraal op zijn vrije momenten heerlijk ontspannen in de tuin heen en weer schommelen in de hangmat. Wie wilt dat nu niet?