Het is de laatste tijd een ontzettend gouden tip voor bedrijven: een afvalcontainer huren. Veel mensen die een zaak beginnen vergeten de basis dingen zoals het schoonhouden van de winkel en het weggooien van al het afval. Met een beetje geluk is er een weggooi punt voor het afval in de straat van je winkel, maar vele hebben dit geluk niet. Waar je tegenwoordig voor kan kiezen is dat een bedrijf wekelijks jouw afval voor de deur komt ophalen.

Algemene informatie

Je kan je bedrijf inschrijven bij verschillende afvalcontainer bedrijven waar je dus je eigen afvalcontainer huurt. De container komt op de naam van jouw zaak te staan en komt dus het afval ophalen. Je verzamelt natuurlijk verschillende soorten afval. Zo hebben ze containers voor glasafval, organisch afval, papier of karton, restafval en archiefvernietiging. Het is niet alleen fijn voor jezelf omdat het geen moeite kost, maar ook nog eens verantwoordelijk. Je kunt de bijhorende containers deponeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om je afval te scheiden. Vele doen dit thuis ook en het is dan ook meer dan normaal om dit ook op de zaak te doen. Wanneer je dit op de zaak doet en dus je afval scheidt in de containers, bespaar je geld. Het is dus ook belangrijk dat je bij het kiezen van je afvalcontainers goed kijkt naar wat je per week weggooit. Het huren van twee restafvalcontainers is dus duurder dan een restafvalcontainer en een papiercontainer. Het is begrijpelijk dat je dit de eerste weken nog even moet aanzien en alert kijkt naar wat voor soort afval je weggooit.

Er zijn speciale bedrijven om een afvalcontainer te huren. Denk aan Limburg, Maastricht, ook het kopje container huren Groningen staat eronder. Je moet dus goed kijken of de plek waar jouw zaak gevestigd zit ook een afvalcontainer huurbedrijf heeft. Dit concept wordt steeds populairder en populairder, al hoewel vele er nog niet vanaf weten.

Persoonlijke ervaring

Ik zie mezelf nog op straat lopen. Sjouwend met twee grote vuilniszakken aan m’n armen, op weg om ze weg te gooien bij een openbaar punt. Als ik er nu aan denk hoe makkelijk het eigenlijk wel niet was om het op te laten halen, had ik het gelijk zo laten doen. Het is wat dat betreft een kleine moeite om het vuilnis te bewaren en er eens per dag naartoe te lopen, maar het kostte wel veel tijd. Het was normaal een rondje van een kwartiertje, maar met al die vuilniszakken (en meestal nam je er ook teveel mee om een extra rondje te besparen) deed je er langer over.