Of je nu een studeerkamer of een kantoor in gaat richten. Over het algemeen heb je dezelfde items nodig. Een kantoor of studeerkamer vraagt om rust en ruimte om in te kunnen werken en te kunnen studeren. Ooit gewerkt in een rommelig kantoor? Geen succes kunnen we je vertellen. Less is more is een gouden regelen voor als jij je studeerkamer of kantoor gaat (her)inrichten. In dit blog geven we je 5 items waar de ruimte al zo goed als af is.

Een bureau

Het onmisbare item in een kantoor of studeerkamer is toch wel een bureau of tafel. Zonder dit kun je natuurlijk nooit werken of studeren. Maar wat is nou het grote verschil tussen een gewone tafel of een bureau? Een bureau heeft voornamelijk lades waar je spullen in kwijt kan. Een normale tafel heeft dit over het algemeen niet. Natuurlijk is het helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeftes welke je aan schaft.

Een bureaustoel

Ook zo’n onmisbaar item, een (bureau)stoel. Een stoel is natuurlijk prima maar een bureaustoelen zijn beter. Ben je van plan om aardig wat tijd in je kantoor of studeerkamer te gaan doorbrengen? Dan is een bureaustoel noodzakelijk. Kies een bureaustoel die ergonomisch ontworpen is om te voorkomen dat je lichamelijke ongemakken krijgt van een hele dag zitten. Dit soort stoelen zijn zo gevormd dat ze jouw lichaam de hele dag door ondersteunen.

Een boekenkast

Vooral in de studeerkamer is dit item zeer prettig. De studenten onder ons weten hoeveel boeken en andere papieren je wel niet verzameld tijdens je studie. Handig als deze een aparte plek krijgen. Een boekenkast is hier ideaal voor en zorgt tevens voor rust in de ruimte omdat alles geordend blijft. Natuurlijk kun je spelen en variëren met de grote van de boekenkast. Kies je voor een kleine kast of juist voor eentje die een deel van de ruimte vult.

Een printer

Uitprinten… Een van mijn allergieën omdat de printer het bij ons thuis nooit deed. Een goede printer aanschaffen is wat mij betreft het eerste wat je moet doen als je, je studeerkamer of kantoor gaat inrichten. Ook al wordt er steeds meer digitaal verzonden en ingeleverd, een werkende printer hebben blijft ontzettend prettig.

Een plant

Om de kamer nog een beetje sfeer en uitstraling te geven kun je een plant kopen. Planten stralen rust en eenvoud uit en zijn precies wat een kantoor of studeerkamer nodig heeft. Daarnaast beter een plant de luchtkwaliteit.

Met deze 5 items is je kantoor of studeerkamer helemaal af maar blijft het toch rustig en eenvoudig zodat er geen afleiding is. Veel succes met de inrichting!