Veel moeders wachten met aan aanschaffen van kinderkleding totdat de temperatuur voor het eerste boven de 20 graden is gaan zitten. Als je het eerder koopt heb je namelijk kans dat ze het in de zomer al niet meer passen. En als je de maat toch wel goed hebt ingeschat komt er misschien wel een leukere collectie voorbij en baal je dat je al kleding hebt gekocht. Vlak voor de zomer komen kinderkleding merken als dsquared en velen anderen namelijk uit met hun zomercollectie. De uitgelezen kans als moeder (of vader natuurlijk) om de laatste kledingtrends in te slaan.

Comfort over stijl

Veel kinderkleding trends worden overgenomen van de volwassen. Eigenlijk is dat ook wel logisch, want wat wij mooi vinden voor onszelf, vinden we waarschijnlijk ook mooi voor onze kinderen. Comfort is dit jaar een sleutelwoord en helemaal trendy. De kleding die je voor je kinderen koopt moet vooral lekker zitten. Nou is dat bij kinderkleding sowieso eigenlijk al een must, maar dit seizoen wordt dat nog even extra aangedikt. Net als bij de kleding voor volwassenen zie je deze zomer veel joggingspakken en dergelijken voorbijkomen.

Streetwear

De term streetwear is echt opkomen zetten eind jaren 90, maar het is nu weer helemaal terug. Spijkerstof, oversized kleding en witte T-shirts de ’90s zijn weer helemaal terug in de winkels. Kinderkleding merken spelen hier ook heel slim op in. Merken als dsquared kids laten ouders deze zomer weer helemaal terug gaan naar hun eigen jeugd. Het leuke hiervan is dat je de outfits met je kinderen kunt matchen.

Duurzaam

Duurzaamheid begint de laatste jaren steeds een belangrijkere rol aan te nemen in de kledingindustrie. Dit is ook niet zo gek want de kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Om hier iets tegen te doen hebben een aantal grote merken duurzaamheidscampagnes opgezet. Op een duurzamere manier kleding maken werd voor veel groene bedrijven een nieuwe missie. Ook klanten beginnen het steeds belangrijker te vinden waar het eindproduct vandaan komt en waar het van gemaakt is.

Tie dye

Niet alleen de 90s, ook de 70s maken hun comeback in de laatste kinderkledingtrends. Tie dye is weer helemaal terug van weggeweest. Dat is eigenlijk best bijzonder want waar tie dye heel druk en kleurrijk is, is de rest van de kleding deze zomer vaak neutraal van kleur en niet al te druk. Als je er echt uit wil springen deze zomer dan is een tie dye shirt dus the way to go!