Dan heb je zonder twijfel een gave locatie nodig. En niet zo maar een locatie, maar een evenementenlocatie. Klinkt logisch. Daar blijken er echter nogal wat van te zijn in Nederland. De grote vraag is dus: hoe kies je de leukste evenementenlocatie uit? Of sterker nog: waar ga je die vinden?

Daar hebben we iets op gevonden! Of nou ja, er is al iets op gevonden. En wij van Lokaal Mondiaal hebben dat vervolgens weer online gevonden en hopen dat jij er ook iets aan hebt. In dit blog artikel vind je daarom de beste tips voor wanneer je op zoek bent naar een gave evenementenlocatie!

Hoe begin je je zoektocht?

Een logisch begin van de zoektocht naar een goede evenementenlocatie is uiteraard de zoekmachine van Google. Wanneer je al een stad of plaats in gedachten hebt voor je event, dan kun je hiermee uiteraard goed uit de voeten. Tenminste, dat zou je denken. Na gezocht te hebben op meerdere ‘evenementenlocatie + stad’, bleek al gauw dat we niet de resultaten kregen die we graag wilden. Veelal websites van zaalverhuurders zelf, in plaats van goede vergelijkingswebsites.

We besloten toen te zoeken op reviews van locaties. Zo kwamen we de site meetingreview.com tegen. Daarover gaan we hieronder verder op in.

Een event manager?

Op de site van meetingreview vind je echte reviews van bezoekers die ook echt een bepaalde locatie hebben bezocht. Geen fake gedoe dus: iets wat je bij de meeste websites zal tegenkomen. Meetingreview.com is dan ook in zekere zin voornamelijk een reviewplatform, waarop gebruikers van de website hun mening kunnen geven over de diverse evenementenlocaties die zich hebben aangesloten bij de site. Of nou ja, aangesloten: bezoekers kunnen zelf eventlocaties toevoegen. Het is aan de verhuurders om de listing mooier te maken met afbeeldingen, achtergrond- en contactinformatie en meer. Best slim gedaan.

…Natuurlijk!

Wanneer je dus dat gave, geweldige en prachtige event gaat organiseren, dan kun je eenvoudig en gericht een evenementenlocatie zoeken via de Eventmanager tool van meetingreview.com! Wij vonden het in ieder geval gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Het systeem stelt je in staat om al je wensen en eisen voor de eventlocatie door te geven via de tool. De mensen van de site gaan vervolgens op zoek naar locaties die passen bij jouw wensen. Ideaal.

Bij Lokaal Mondiaal zijn we altijd op zoek naar leuke dingen om over te schrijven, die betrekking hebben op geografie, plaatsen en steden, of reizen. Heb je zelf een topic in mind? Laat het ons weten!