Wanneer er een baby op komst is, zijn er een hoop dingen die geregeld moeten worden. Sommige klusjes zijn lastiger dan anderen en zullen een hoop meer tijd gaan kosten. Ook zijn er dingen die geregeld moeten worden die erg eenvoudig lijken, maar later nog een stuk lastiger blijken dan gedacht. Zo kan ook het verzinnen van een naam voor je kind erg lastig zijn. De kans is aanwezig dat er al een lijstje van potentiële babynamen is bedacht. Vaak blijken veel van deze namen uiteindelijk toch niet de perfecte naam te zijn voor je kind.

 

Hoe pak je het verzinnen van een naam aan?

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte naam voor je kind, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst eens wat inspiratie op te doen door een babynamenboek aan te schaffen. Tegenwoordig kun je trouwens ook een hoop namenlijsten vinden op het internet. Dit kan je geld en tijd besparen. Wanneer je dit hebt gedaan, is het verstandig om te overleggen met de andere ouder van het kind. Je zult namelijk samen tot een compromis moeten komen wanneer het gaat om het kiezen van een naam. Je kunt bij het opdoen van inspiratie zelf een aantal namen opschrijven, maar soms is samen door een lijst heen gaan sneller. Op deze manier kun je sneller namen wegstrepen die één van de twee niet mooi genoeg vindt.

 

Het selecteren en filteren van namen

Er zijn vandaag de dag zo veel verschillende namen waar je uit kunt kiezen dat het bijna onmogelijk is om die ene naam te vinden. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om te proberen zo veel mogelijk namen weg te strepen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor een naam van een bepaalde afkomst. Zo heb je bijvoorbeeld een hoop Italiaanse namen man, maar ook een hoop Franse. Wanneer je niet per se voor een naam van een bepaalde afkomst wilt gaan, kun je er ook nog voor kiezen om te kijken naar een naam met een vaste beginletter. Zo heb je jongensnamen met een j allemaal in één lijst staan op het internet. Wanneer je zowel de afkomst als de beginletter combineert zullen er vaak nog maar een aantal namen over blijven. Dit zal het een stuk makkelijker maken om op een naam te komen waar je allebei tevreden mee bent.