Het plannen van de ideale vakantie is soms lastiger dan men denkt. Je kan de perfecte Winterberg hotels hebben gevonden, of één van de vele topparken waar je naar hartenlust in een bungalow kan verblijven en vierentwintig uur per dag indoor kan zwemmen, maar hoe weet je zeker of je de juiste bestemming hebt gevonden? De juiste reisgenoten? De juiste vakantiestrategie? Gelukkig zijn wij er om je een handje op weg te helpen; zo plan jij je ideale vakantie. 

 

De sleutel 

 

Je vraagt je misschien af of er één truc, één advies is voor een ideale vakantie, eentje in een van vele Winterberg hotels of andere topparken. Wees gerust; dat is er! Je hoeft jezelf in principe maar één enkel vraag te stellen om het plannen van jouw ideale vakantie te kickstarten: hoe ontspan jij? Een vakantie draait tenslotte om even weg te stappen van je normale leven en alle stress die daarbij komt kijken. Iedereen doet dat op z’n eigen manier; sommigen trekken het liefst de natuur in met een tentje en mensen die weten wanneer de stilte het fijnst is; anderen ontdekken het liefst het bruisende nachtleven en de cultuur van een nieuwe stad, of willen alle kunstmusea en historische locaties van een land ontdekken voordat de zomer voorbij is. Weer anderen willen helemaal niet naar de zon, maar juist alle dagen sneeuw. Hoe ga jij op vakantie, en hoe ontspan jij dus het liefst? Dat is de eerste en belangrijkste stap voor het plannen van de beste vakantie. De volgende stappen…

 

De waar & met wie

 

De volgende stappen van het planproces kunnen allemaal voortvloeien uit hoe jij graag ontspant. De bestemming wil je, als het goed is, afstemmen op hoe jij graag vakantie viert. Een warme plek vol kunst en cultuur, of juist een koeler natuurgebied waar je mag wandelen en kamperen na hartenlust. Nog een belangrijke vraag is; wat voor gezelschap wil je mee? Wil je mensen die precies hetzelfde leuk vinden als jij en dus ook willen gaan feesten of wandelen of heerlijk eten? Of wil je juist overdag uit elkaar gaan, ieder hun eigen ding laten doen als ze dat willen, en in de avond samenkomen voor een heerlijk diner en een bioscoopbezoek of strandwandeling? 

 

Door jezelf en je reisgenoten deze vragen te stellen kom je al snel op de hoe, waar & wie van jouw ideale vakantie. Dus, waar wacht je nog op?