Als we denken aan ‘op vakantie gaan’, dan schatten we meestal gelijk in wat voor prijskaartje daaraan verbonden is. We leven momenteel in een samenleving dat je met een paar uur vliegen al aan de andere kant van de wereld kan zitten. Dat was vroeger wel anders. Bovendien werd het toen als luxe beschouwd dat je naar het buitenland op vakantie kon gaan. Gek genoeg hangt dat luxe-imago nog steeds vast aan op vakantie gaan. Hierdoor denk je al gauw dat bijvoorbeeld een stedentrip Barcelona erg duur zal zijn. Dat hoeft echt niet. Met mijn slimme tips kan jij gewoon met een specifiek budget ook genieten in Barca! 

#1 Een goede (en goedkope) reisorganisatie

Het budgetteren begint eigenlijk al voordat je de vakantie echt geboekt hebt. Door een beetje goed op te letten waar je boekt én wanneer je boekt, kun je al aanzienlijk wat geld besparen. Voor een stedentrip Barcelona kwam ik in mijn zoektocht uit bij Bebsy. Dit is een Nederlandse reisorganisatie die in korte tijd behoorlijk gegroeid is, heb ik ergens gelezen. Nadat ik mijn ideale stedentrip had samengesteld, heb ik natuurlijk de tarieven vergelijken met hun concurrenten. Desondanks bleef ik positief verrast door Bebsy en je raadt het al: daar heb ik mijn goede (en goedkope) stedentrip Barcelona geboekt. 

#2 Niet te veel geld in de stad uitgeven

Maar dan ben je er natuurlijk nog niet als je met een budget op vakantie gaat. Het meeste geld geven we ter plekke uit. Dat is niet zo verbazingwekkend natuurlijk. Wanneer je namelijk op vakantie bent, dan kom je in een bepaalde gemoedsrust. Dan wil je zo min mogelijk moeite voor jezelf creëren. Dat kan je op vakantie of op stedentrip echter duur komen te staan. Wees daarom slim en gebruik je koppie. 

Trap bijvoorbeeld niet in de veel te dure restaurants. In een stad zijn de restaurants op een plein of langs de toeristische routes vaak overdreven duur. Dat doen ze expres. Daarom is het slimmer om juist een restaurantje buiten het centrum uit te zoeken – of in ieder geval een eettentje dat niet aan de hoofdroute ligt. Daar is het eten niet alleen goedkoper, vaak is het ook veel lekkerder. Daar eten namelijk de locals zelf. 

#3 Durf nieuwe plekken te ontdekken

Het bezoeken van de iconische bezienswaardigheden kan ook een behoorlijke deuk maken in het budget van de vakantie. Gelukkig kosten niet alle bezienswaardigheden geld. Er zijn genoeg prachtige plekken te ontdekken in Barcelona die bijna niets kosten. Struin bijvoorbeeld door het oudste deel van de stad om zelf de geschiedenis tot leven te zien komen. Je kunt ook ‘s avonds de stad induiken en de spectaculaire show van Font Màgica aanschouwen. De enige factor die hier invloed op kan hebben? Je moet het wel durven. Trek de stoute schoenen aan en ontdek nieuwe, bijzondere of speciale plekken die Barcelona je te bieden hebben!