Met de zomervakantie om de hoek gaat heel Nederland weer op reis. Het merendeel zal weer op weg gaan naar bestemmingen als het Garda meer, Griekenland, Turkije en Spanje. Maar voor sommige mensen is dit een beetje teveel van hetzelfde. Ook heeft niet iedereen zin in de toeristische Hollandse kolonie gevoel. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties voor mensen die toe zijn aan wat meer avontuur, cultuur en vrijheid. Neem bijvoorbeeld centraal Amerika, de meeste mensen zullen de landen die hier te vinden zijn vooral zien als bananenrepublieken, maar niks is minder waar. Neem bijvoorbeeld Costa Rica, een land met een rijke democratische geschiedenis. Het land staat bekend als vreedzaam en veilig, er is sinds 1949 zelfs geen eigen leger meer. En dit merk je, zo staan Costa Ricanen bekend om hun gastvrijheid! Ga dus ook gerust wanneer mogelijk praatjes aan met de locals, zo leer je het meest over een cultuur en wellicht maak je nog vrienden ook!

Prachtige natuur

Maar niet alleen voor de gezellige en gemoedelijke sfeer is een rondreis Costa Rica aan te raden, het land staat namelijk ook bekend om de geweldige natuur! Zo kan je hier de quetzal in het echt bewonderen. Deze bont gevederde vogel is een prachtige verschijning die zich niet snel laat zien. Een foto is dan ook het ultieme pronkstuk voor op de vrijdagmiddag borrel wanneer je weer terug in Nederland bent. Maar ook de toekan en de luiaard zijn hier te spotten, en vergeet de vele prachtige  vulkanen niet! Kortom, de natuurliefhebber kan in Costa Rica echt zijn hart ophalen!

Ontspanning?

Maar om in volle tuigen van Costa Rica te genieten is het echt niet noodzakelijk om elke dag de jungle in te gaan. Voor mensen die ook wel eens een dagje loom op het strand willen hangen heeft Costa Rica genoeg te bieden. Zo staan de locals erom bekend dat ze niet vies zijn van een feestje, en dat blijkt. Vaak gaan de strandfeesten tot in de late uurtjes door. Costa Rica grenst aan twee oceanen, dus het maakt eigenlijk niet uit waar je zit, het strand is altijd in de buurt. Het land is namelijk nauwelijks groter dan Nederland wat betekent dat je in twee weken tijd vrijwel alle grote trekplaatsen gezien kan hebben. Kortom, Costa Rica is simpelweg heel veel vakantie voor je geld, en wie wil dat nou niet? Vergeet daarom het Garda meer en ga eens kijken wat er aan de andere kant van de oceaan zit!